ο Δήμος Λοκρών και η Κοινότητα Αρκίτσας συνδιοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων για την οικιακή κομποστοποίηση.

Η κίνηση πολιτών “Εθελοντές και Φίλοι Αρκίτσας”, ο Δήμος Λοκρών και η Κοινότητα Αρκίτσας συνδιοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων στο ανοικτό θέατρο Αρκίτσας το Σάββατο 27 Ιουνίου και ώρα 20:00 για την οικιακή κομποστοποίηση.
Την εκδήλωση άνοιξε ο εκπρόσωπος της της κίνησης πολιτών” Φίλοι και Εθελοντές Αρκίτσας” Αργύρης Μοδιάτης. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρκίτσας Γιώργος Ρουμπής. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές ενημέρωσε τους πολίτες για την πορεία της ανακύκλωσης και της οικιακής κομποστοποίησης στο Δήμο και για τα πολλαπλά οφέλη τους. Ο Δημοτικός Υπάλληλος Βασίλης Λιόλιος αναφέρθηκε στη διαδικασία της κομποστοποίησης, καθώς και στον τρόπο απόκτησης οικιακού κομποστοποιητή από το Δήμο. Ήδη έχουν διατεθεί 250 οικιακοί κομποστοποιητές. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Σάρρος επισήμανε τη σπουδαιότητα της κομποστοποίησης σε σχέση με τους στόχους που έχει θέσει η Ε.Ε. και έχει αποδεχθεί η χώρα μας. Στην εκδήλωση έγιναν ερωτήσεις για την οικιακή κομποστοποίηση και εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Λοκρών.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Σούλιας και Παναγιώτης Καπουκίνης, η Προέδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λοκρών Βάσω Παλαιολόγου, Σύμβουλοι της Κοινότητας Αρκίτσας, μέλη κινήσεων πολιτών και ενεργοί πολίτες της περιοχής Αρκίτσας.