ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ

Στο χθεσινό συμβούλιο του Δήμου Λοκρών ψηφίσαμε καθαρά ΟΧΙ όπως πάντα, στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή του Εξάρχου. Ο κ. Ζεκεντές κι η πλειοψηφία του Δ.Σ. ζήτησαν να πάρει το λόγο ο εκπρόσωπος της εταιρείας που ενδιαφερόταν.

Εμείς πρώτοι αρνηθήκαμε να ακούσουμε τα επιχειρήματα της εταιρείας, γιατί γνωρίζουμε ότι οι εταιρείες κερδίζουν χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος, αντίθετα υπάρχει μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση για τις τοπικές κοινωνίες.

Παρά την αρνητική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Εξάρχου και την αντίδραση των κατοίκων, ο κ.Ζεκεντές επισκέφτηκε το χωριό για να θέσει και πάλι το ζήτημα. Καθώς υπήρχαν αρνητικές αντιδράσεις από τους κατοίκους, ο κ. Ζεκεντές έχασε την ψυχραιμία του, για να υφαρπάξει θετική απόφαση. Προσπάθησε να δελεάσει με τα οικονομικά οφέλη. Έγινε ακόμα και αναφορά σε ΜΑΤ σε περίπτωση αντίστασης και άρνησης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα.

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια πρόταση για ανεμογεννήτριες είχαμε απορρίψει επί δικής μου θητείας το 2013. Υπάρχουν αντιδράσεις σε πολλές περιοχές όπως Μαρτίνο, Μαλεσίνα, Έξαρχο κ.ά. Ζητήσαμε να φύγουν οι ανεμογεννήτριες που δημιουργούν προβλήματα στην Μαλεσίνα και να μην εγκατασταθούν ΝΕΕΣ στο Μάζι , Μαλεσίνα, Προσκυνά κ.α.

Ενημερώνουμε ότι ο κ.Ζεκεντές, παρά την αρνητική απόφαση του Δ.Σ., θέλει να πληροφορήσει τους κατοίκους το Σάββατο στο Μάζι, αλλά για τι πράγμα άραγε; Για τα καλά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Μάζι;