Εργασιακά: Οι 20 αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος

Το νέο εργασιακό υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής κατά πλειοψηφία και πολλές διατάξεις του μπαίνουν σε ισχύ άμεσα.
Αλλαγές στις ζωές των εργαζόμενων φέρνει ο νόμος, πλέον, που ψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης από 158 βουλευτές.
Αρκετές από τις διατάξεις του νέου νόμου, όπως αυτές που αφορούν τις νέες άδειες, θα έχουν άμεση ισχύ, με τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ή θα ισχύσουν 1-2 μήνες, μετά τη δημοσίευση.
Ειδικά για το κεφάλαιο Προστασία της Εργασίας, αναμένονται 20 αλλαγές, οι οποίες, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας είναι οι εξής:
Νέες άδειες με άμεση ισχύ
Με τον νέο νόμο θεσπίζονται άδειες για γονείς και φροντιστές, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν τις προβλέψεις της αντίστοιχης κοινοτικής νομοθεσίας.
Κερδίζει 2.700 ευρώ την εβδομάδα, εργαζόμενος 3 ώρες την ημέρα
Investing online
Νέος Τρόπος Εκμάθησης Αγγλικών Χωρίς Βιβλία, Έχει Ξετρελάνει Όλους Τους Έλληνες
Εύκολη Εκμάθηση Αγγλικών
Οι τιμές των Ιδιωτικών Ερευνητών το 2021 θα σας εκπλήξουν
Ντετέκτιβ | Διαφημίσεις αναζήτησης
Νέος Τρόπος Εκμάθησης Αγγλικών Χωρίς Βιβλία, Έχει Ξετρελάνει Όλους Τους Έλληνες!
Πανεύκολη Εκμάθηση Αγγλικών
Με 200 € στην τράπεζα μπορείτε να κερδίσετε 5.900 € το μήνα
Online Investing Guide
von Taboola Anzeige
Αυτές είναι:
Γονική άδεια 4 μηνών για κάθε γονέα με επιδότηση για πρώτη φορά από τον ΟΑΕΔ για τους 2 μήνες. Σημειώνεται ότι με μεταβατική διάταξη, που έχει περιληφθεί στο νόμο, προβλέπεται ότι όσοι γονείς έχουν λάβει, αλλά δεν έχουν εξαντλήσει τη γονική άδεια με βάση το παλιό καθεστώς, (που ήταν 4 μήνες χωρίς αποδοχές), δικαιούνται το 2μηνο της επιδότησης του ΟΑΕΔ. (Άρθρο 53: Για κάθε εργαζόμενο γονέα στον οποίο έχει χορηγηθεί γονική άδεια, σύμφωνα με το άρθρο 50 του ν. 4075/2012 (Α’ 89) και η οποία δεν έχει λήξει κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, ο ΟΑΕΔ υποχρεούται να καταβάλει το επίδομα της παρ. 3 του άρθρου 28).
Άδεια πατρότητας: 14 ημέρες με αποδοχές έναντι 10, που προβλέπει η Οδηγία και 2, που ισχύει σήμερα.
Δικαίωμα ευέλικτων ρυθμίσεων (π.χ. τηλεργασία, ευέλικτο ωράριο, μερική απασχόληση) για γονείς και φροντιστές με βάση την Οδηγία 1158/2019.
Απουσία δύο ημέρες κατ’ έτος με αποδοχές για λόγους ανωτέρας βίας.
Άδεια φροντιστή για συγγενείς ή συνοίκους που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Επέκταση της άδειας λοχείας εννέα εβδομάδων, μετά τη γέννα και στην υιοθεσία τέκνου.
Επέκταση της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας έξι μηνών με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ και στην υιοθεσία τέκνου.
Επέκταση του μειωμένου ωραρίου (άδεια φροντίδας τέκνου) και στη μητέρα που απέκτησε τέκνο με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας.
Επέκταση της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας 6 μηνών με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ και της άδειας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής 7 ημερών με αποδοχές στο προσωπικό του Δημοσίου για το οποίο εφαρμόζεται το εργατικό δίκαιο, δηλαδή μεταξύ άλλων στους εργαζόμενους με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ).
Ψηφιακή κάρτα εργασίας
Άμεσα αρχίζει η διαδικασία εισαγωγής της ψηφιακής κάρτας εργασίας, για την παρακολούθηση και καταγραφή σε πραγματικό χρόνο του χρόνου εργασίας και των υπερωριών, καθώς και για την αναβάθμιση του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας θα ξεκινήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022 με παρακολούθηση της πραγματικής απασχόλησης σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας.
Το έργο της ψηφιακής κάρτας εργασίας έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και προχωρά σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Επιθεώρηση Εργασίας
Η Επιθεώρηση Εργασίας γίνεται Ανεξάρτητη Αρχή και ο ΣΕΠΕ θα αντικατασταθεί από την Αρχή αυτή.
Η προετοιμασία για το Προεδρικό Διάταγμα αρχίζει άμεσα και στόχος είναι οι αντικειμενικοί έλεγχοι αγορά εργασίας, χωρίς τη δυνατότητα επηρεασμού από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Βία και παρενόχληση στην εργασία
Πλέον, ο εργοδότης υποχρεούται να λάβει άμεσα μέτρα, όταν ο δράστης είναι εργαζόμενος (από σύσταση και αλλαγή θέσης του καταγγελλόμενου μέχρι απόλυση). Όταν ο δράστης είναι εργοδότης, προβλέπονται πρόστιμα και διακοπή λειτουργίας σε περίπτωση υποτροπής.
Ο εργαζόμενος αποκτά δικαίωμα αποχώρησης από την εργασία για εύλογο χρόνο, λόγω κινδύνου ζωής/υγείας/ασφάλειας, μετά από τεκμηριωμένη ενημέρωση του εργοδότη. Προστίθενται στα προστατευόμενα άτομα και οι εργαζόμενοι στην άτυπη οικονομία.

Πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο από τη Βουλή
16 Ιουνίου, 22:10
Σειρά δικαιωμάτων, (όπως ενδεικτικά: διεύρυνση προστασίας και σε βία και απλή παρενόχληση και όχι μόνο στην παρενόχληση λόγω διακρίσεων, αποχώρηση από την εργασία σε περίπτωση κινδύνου), όπως προβλέπει η ΔΣΕ 190, επεκτείνονται και στο δημόσιο τομέα.
Προστασία από απολύσεις
Διευρύνεται η λίστα των περιπτώσεων της άκυρης απόλυσης, που σημαίνει επιστροφή του εργαζομένου στην εργασία του και καταβολή των μισθών για την περίοδο μέχρι την επαναπασχόληση.
Άκυρη θεωρείται η απόλυση εργαζομένου για ενάσκηση δικαιώματος, για αίτημα λήψης άδειας, όπως και η απόλυση του νέου πατέρα για έξι μήνες από τη γέννηση του παιδιού του, εργαζομένου που αρνήθηκε να συμφωνήσει διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τηλεργαζόμενου που άσκησε το δικαίωμα αποσύνδεσης.
Για τους εργατοτεχνίτες αυξάνεται από 1-1-2022 η αποζημίωση απόλυσης και εξισώνεται με εκείνη των υπαλλήλων (μισθοί έως 12 μηνών).
Εργαζόμενοι μπροστά σε υπολογιστή – Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.06.2021
Ελλάδα
Υπ. Εργασίας: Τι προβλέπει το εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα
16 Ιουνίου, 11:21
Τηλεργασία, ντελίβερι, κούριερ
Επιπλέον, αλλαγές προβλέπονται και στα εξής:
Το διάλειμμα θα χορηγείται, μετά από 4 ώρες εργασίας, (αντί για 6 ώρες).
Οι τηλεργαζόμενοι αποκτούν δικαίωμα αποσύνδεσης: δεν θα απαντούν σε e-mail, SMS, κλήσεις, μετά τη λήξη του ωραρίου εργασίας τους, ενώ ο εργοδότης αναλαμβάνει το κόστος απόκτησης και συντήρησης του εξοπλισμού. Απαγορεύεται η χρήση της κάμερας για τον έλεγχο της απόδοσης του τηλεργαζομένου.
Οι αυτοαπασχολούμενοι στις ψηφιακές πλατφόρμες (delivery, courier) αποκτούν συνδικαλιστικά δικαιώματα (σύσταση οργανώσεων, διαπραγμάτευση συλλογικών συμφωνιών, απεργία).
Επιπλέον, οι πλατφόρμες θα έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις για πρόνοια, υγιεινή και ασφάλεια έναντι των αυτοαπασχολουμένων (συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιών ή έργου), με εκείνες που ισχύουν για τις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας.
Υπερωρίες, Κυριακές και χρόνος εργασίας
Το όριο των επιτρεπόμενων υπερωριών αυξάνεται στις 150 ώρες τον χρόνο σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Αυξάνεται η αμοιβή για τις υπερωρίες για τις οποίες δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες έγκρισης και ορίζεται στο καταβαλλόμενο ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 120% (από 80%).
Παρέχεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να ζητήσουν την εφαρμογή του συστήματος διευθέτησης του χρόνου εργασίας για τη συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή τους ζωή.
Με την εφαρμογή του καθεστώτος διευθέτησης ο συνολικός χρόνος εργασίας παραμένει ο ίδιος και δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους, π.χ., να δουλεύουν λίγο περισσότερο από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη, για να έχουν τη δυνατότητα αμειβόμενης αργίας την Παρασκευή.
Κυριακές: Προστίθενται στις εξαιρέσεις που επιτρέπεται ήδη να λειτουργούν (π.χ. εστίαση, καταστήματα σε τουριστικές περιοχές) οι κλάδοι ταχυδρομικών υπηρεσιών, παραγωγής-διανομής υγειονομικού υλικού, η εφοδιαστική αλυσίδα, τα data centers, έτοιμο σκυρόδεμα, κ.ά.
Τέλος:
Κυρώνεται η Σύμβαση 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, που συνεπάγεται τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής, την κατάστρωση Εθνικού Προγράμματος Υγείας και Ασφάλειας, κ.ά.
Απεργίες που έχουν κριθεί παράνομες από τα δικαστήρια δεν θα μπορούν να επαναπροκηρύσσονται από τη δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.
Συνδικαλιστές που ασκούν βία ή προβαίνουν σε παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια απεργιών θα έχουν αστική ευθύνη.
Απαγορεύεται η ενίσχυση συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες και κόμματα.
Η προστασία των συνδικαλιστών εξισώνεται με εκείνη που ισχύει για τις εγκύους. Παύει η απαγόρευση απόλυσης συνδικαλιστών ακόμη και για άσκηση βίας ή σεξουαλική παρενόχληση, που ισχύουν σήμερα.
Έως τις 5 Νοεμβρίου 2021 (και κάθε χρόνο εφεξής), ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ επιχειρήσεων από το χώρο της κοινής ωφέλειας και εργαζομένων για τον καθορισμό του προσωπικού Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας (33%) κατά τη διάρκεια απεργιών. Δεν επιτρέπεται η κήρυξη απεργίας χωρίς να έχει προηγουμένως καθοριστεί το προσωπικό ασφαλείας και, όπου απαιτείται, το Προσωπικό Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας.
Από 1-1-2022, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση ηλεκτρονικού συστήματος για τη δυνατότητα συμμετοχής των μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων εξ αποστάσεως τόσο στις γενικές συνελεύσεις όσο και στις αρχαιρεσίες.
Καθίσταται υποχρεωτική για λόγους διαφάνειας η εγγραφή των συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων σε ηλεκτρονικά μητρώα.

https://sputniknews.gr/